Sila Kenali SiAnakUncleShukri

My photo
Born on November 10, 1990 to be somebody. My blog is all about my life. Im not really good in English. By the way, people called me Qiela. Some called me adeQ. Im a family person!! Just make it clear, Im in love with people around me now especially my friends. I really dont like backstabber, stalker, sweet talker and people fighting. So, if u like that kind of activities, please stay away from me. Thank you.

Friday, January 29, 2010

Step Backward, Move On and Keep Walkin In Own Way [PART 2]

Sekali lagi~~~
yeahhhh...
di situ terkena lagi~~~~
tiade ape mahu kate tp skali lagi dan akan terkena lagi~~
[THE END]

Thursday, January 28, 2010

Definition of KISS

+Kiss on the stomach-----"lets have sex"

+Kiss on the Forehead ----"Forever you will be mine"

+Kiss on the Ear ---"I'm horny"

+Kiss on the Cheek ---"We're friends"

+Kiss on the Hand ---"I adore you"

+Kiss on the Neck ---"We belong together"

+Kiss on the Shoulder ---"I want you"

+Kiss on the Lips ---"I love you" OR "I want you"

+Holding Hands ---"We can learn to love each other"

+Slap on the Butt ---"That's mine"

+Playing with the Ear ---"I can't live without you"

+Holding on tight ---"Don't let go"

+Looking into each other's Eyes ---"Don't leave me"

+Playing with Hair on Head ---"Tell me you love me"

+Arms around the Waist ---"I love you too much to let go"

+Laughing while Kissing ---"I am completely Comfortable with you"

[HEY PEOPLE, FIFIE DAPAT NIH DARI PAGE ORANG PAT MYSPACE... AGAK SWEET LAR KAN... FIFIE X KENAL LAR SYAPEW GERANGAN EMPUNYA PAGE TUH... TP MMG SWEET GILE LAR KAN STATEMENT NIH~~~]

Wednesday, January 20, 2010

Step Backwards, Move On and Keep Walkin In Own Way

hey kawan~~ shud i call u "KAWAN"?? ok... aku x lar jahat sangat sampai nak buang kawan... im not dat kind of gurl... im here juz wanna say sorry coz i've 2 walk wif my own way... i wil not followin ur way anymore... seyesly lar weh, aku mmg x sangke yg korang boley berubah sampai mcm nih skali... aku mmg btol² x tawu ape salah aku pat korang... nape korang wat aku mcm nih ekh?? nape korang wat aku mcm xde perasaan?? aku tawu r yg korang sume da bahagie~~~ tp u shud keep ur promise dat "WE OWEZ B 2GETHA"!!! where da hell is dat?? i dun see it now!!

ok, my problem is.. korang kuar, then x bgtawu aku... i dun mind coz aku x tawu lgsong korg pat mane... tp nape aku msg, korang x reply?? then tibe² je ade org tanye aku "weh, x ikot dorang gi ****** ke??" gi tmpt mcm tuh pon korang nak rahsia ngn aku?? jgn salahkan aku kalau org yg tanye aku tuh bgtawu ape² pat korang... coz dat wut i feel dat time!! faham x yg aku xde sape² pat sini?? anas jaoh, then aku cume ade korang ntok happy kan aku!!! seyesly, diz time is da 2nd time, i've to move on... ok?? dat is da right way 4 me && y'll...

ya Allah.. kenape dugaan yg mcm nih KAU bg pat aku??? aku xkuat ntok handle sume nih!! aku btol² x kuat!! aku sayang korang dengan hati aku!! jujur!! tp kenape? kenape sampai mcm nih skali korang wat aku?? perlu lagi ke aku simpan sayang aku ntok org yg mcm nih?? perlu ke?? korang perlu ke tuh sume dari aku??? aku msg korang, ape salahnye korang reply?? even korang x nak ajak aku pon... its dosnt matter if korang bgtawu perkare yg sebenar ngn aku... jujur... xde lar aku terkilan sangat!!! then tibe² aku yg dipersalahkan sbb x angkat call korang... arghhhh... banyak nye dugaan!!! korang tawu ke aku wat ape time tuh?? kalau korg btol² nak ajak aku, kenape x awal² korang ckp ngn aku?? kenape last minute baru nak call???

seyesly, IM NOT INTO Y"LL!!! so, juz let me back off... let me step backwards & move on... kali nih, i really mean it! aku cume nak korang tawu yg aku x penah regret dapat kenal ngn korang... korang da jd apart of my life!!! cume aku agak dispointed sbb korang ckp mcm x serupa bikin... sorry to say... aku bukan nak buat korang marah or wut... tp aku xde tmpt ntok aku ckp... so, here i am... last but not least, aku harap korang berubah... aku tawu aku nih bukan sape² ntok ckp mcm nih pat korang... tp aku xnak orang laen kena mcm ape yg aku kena and aku pon xnak korang kena benda yg same ... even aku da mcm nih, aku tetap sayang korang... thanx for being such a nice person in my life... thanx sbb sudi kongsi problem korang ngn aku + jd pendengar aku slame nih... thanx 4 everythin... thanx sangat²!!!

[plz dun ask anythin... plz plz plz... coz i've no answer!! let me go.. let me walk alone wif my own way... thanx again~~~]

trulyMADLYdeeply,
ME,MYSELF&FIFIE!!!

Tuesday, January 19, 2010

Cerita Hari Ini Adalah Untuk Hari Ini

Hai kawan²... shaye berade di kolej dan sedang membuat assigbment.. sambil² tuh dok bukak check blog shaye dan rakan² sekalian...

mule² shaye bukak blog mazliza... haiyooo... asyik nak gi holiday je die tuh.. jeles shaye!!! mazzzzzz..... aku mau follow wehhhh!!! tolong r wehhhh!!! hahahahaha... die kate die da nak balek ke kasuma die.. ape ntah tuh... hostel die kot... pastu die kate anak sedare die suke ben 10!!! wahhhh... mcm adek shaye yg kecik tuh!! gile ben 10... sampai shaye pon melayankan die pasala ben 10... everythin nak ben 10... besh btol jd budak kecik nih... x banyak problem... boley x shaye nak jd budak kecik kembali??? hikhik...

pastu shaye nengok blog ikin... nuthin much there... die kate, die sayang kawan² die... shaye pon sayang die jugak okehhhh!!!!

last but not least... shaye bace blog nina... goshhh!!! shaye x perasan pon pasal blog die yg die buat last year on december... time tuh cuti sem kot... i was in JB && sedang makan dalam time tuh... but she keep calling me tawu dat time... story mory pasal macam² lar... nahhhaaaiiii... shaye bace blog die hari nih && shaye menangis... shaye x tawu nape shaye menangis... tp hati shaye kuat mengatekan yg shaye sangat² terharu bile bace blog² nina tuh!!! kenape kite x kenal time mule² kite masok hostel dulu ekh, nina?? padahal time tuh kite kene orientasi same² kot... tp shaye x perasan awak... shaye cume perasan awak bile awak bawak kereta awak masok hostel & dat time i was hating u gile babi!! sumpah... i dun noe y... hahahaha... nak tunjok langsi kot aku nih time tuh!!! nahhaaiiiii.... but now, we r 2getha... i dun noe how long we hav been 2getha... but, evrythin we share since we noe each otha kan?? shaye bace blog awak yg halo 2010 tuh... shaye nak ckp yg shaye x kesah nak kawan ngn syapew² pon... yg penteng die nak kawan ngn shaye sbb shaye nih farah aqilah binti mohd shukri... bukan sbb shaye nih ade jawatan ke shaye nih slalu kuar ngn bf shaye ke... nahhhhhaaaiiiii.... then shaye bace yg pasal B to da A to da P-O-K~~~ nahhhhaaaaiiiii.... shaye da x fikir lagi pasal die && rakan² nye... shaye x nak campo lagi hal dorang... dorang nak tonggang terbalik ke ape ke, xde kene mengena ngn idop && mati shaye... SHAYE CUME NAK CAKAP THANX PAT DORG SBB PENAH NAK SEPERATE KAN SHAYE NGAN ANAS TP DORG X BERJAYE COZ SHAYE && ANAS HAPPILY EVA AFTA SKANG NIH OKEHHH!!!! um... shaye windu mau pegi tmpt yg ade speaker di bawah kaki shaye... hahahahahaha... taleh mentioned btol²... nnt kantoi ngn sume orang... nahhhaaaiiiii....


kenape pasal nina shaye taip panjang² nih??? nahhhaaiii... mungkin sbb die banyak tulis pasal shaye pat blog die kot!! ngeee :D ... ikin && kak nana jangan sedey² okeh??? shaye sayang kamu ber2 juge~~~ thanx ntok nina, ikin, kak nana, shafiq, wani, kak ana && ina sbb bagi shaye semangat ntok idop pat kota metropolitan yg penoh dengan cobaan nih~~~ thanx ntok muchuQ shaye sbb owez b at my back... (tuh boley bagi b'mcm² maksod tuh!!) nahhhhaaaaiiiiii....

[SHAYE X TAWU YG SHAYE NIH BUAT ASSIGNMENT KE BUAT BLOG... NAHHHHAAAIIII.... MUCHUQ SHAYE TAWU NIH, MATI LAR SHAYE.... COMFIRM KENE HENTAM PUNYE WEHHHH...]

[P/S : KAWAN², SHAYE X SABAR NAK G MANDI MANDE LAGI NIH... SBB, INSYA-ALLAH KALI NIH MUCHUQ SHAYE FOLLOW... NAHHHAAAIIII... MARI²... KITE PACKING BARANG²... NAK MANDI MANDA WEHHHHHH]