Sila Kenali SiAnakUncleShukri

My photo
Born on November 10, 1990 to be somebody. My blog is all about my life. Im not really good in English. By the way, people called me Qiela. Some called me adeQ. Im a family person!! Just make it clear, Im in love with people around me now especially my friends. I really dont like backstabber, stalker, sweet talker and people fighting. So, if u like that kind of activities, please stay away from me. Thank you.

Wednesday, August 25, 2010

Buke Puase Pade Hari Ini!!

nahhhh.
hari nih cume berbuke dengan air soya sahaje.
shaye x mood nak makan banyak!
pat pasar mlm xde ape2 pon pegi td.
so, beli air soya sahaje!
grrrr.
ini mcm boley kurus kalau buat mcm nih hari2!
muah muahhhh

Monday, August 23, 2010

TIDAK MEMPUNYAI TAJUK

tidak mau ati disakiti lagi.

hancor segalenye jike disakiti.

tidak mau air mata mengalir lagi.

musnah segalenye jike mengalir.

i love myself!

<3 <3 <3

Saturday, August 14, 2010

Murni Restaurant at SS2

da day we get back! thanx to along & ibunda! ngeeee :D we went 2 murni restaurant wif my sistah, along! <3 <3 <3. ngehhhh makanan sangat sedap okeh + puas hati dengan price die! mmg x rugi makan pat sini. si budak gigi nih yg kenalkan shaye ngn tempat nih. hehehe. then mcm da addict da nak makan pat sini je bile ade banyak free time. hehehe. kawan2, jom lar makan pat sini. jom jom!!

terliur x? hehehe nih name nye spegethi meatball! sumpah sangat sedap! ade 6 meatball yg sangat besar! hargenye cume RM7! suke ke x suke kawan2?

nih kakak shaye yg makan. nasi goreng chicken chop! mak aiii!! nasik die mcm nak bagi 100 org mkan. banyak wehh!! mmg sedap gile kuah chicken chop die!! hargenye cume RM10 sahaje!! berbaloi-baloi!!!!

sayang muchuq shaye makan nih. name nye roti hawaii. ala ala murtabak mcm tuh r. tp isi kandungannye, ayam 10 ekor! mak datokkkk!! mmg terbaek dari reban ayam wehhh!! hargenye RM12 je weh!! mmg puassss!!

medium ice blended ribena special wehhhh!! ya Allah! syurga makanan!!! mmg sedap! shaye share ngn kakak shaye okeh air nih! kalau minom sorg mmg x habes wa ckp lu babe!!! hargenye RM5 rasenye.. yg large punye RM7 + boley minom 5 org okeh!! gelas die mmg besar lar weh!! puas hati!!


[hehehe. kepade kawan2 kuwh. jom lar kite ke sini wehhhh!! comfirm puas ati weh!! bnyak lagi mknan yg sedap2 + murah2. hargenye mmg berbaloi dengan ape yg kite order wehhh!! jom jom!! kalau sape2 nak gi pat sini, tolong lar roger shaye ye?? plz plz.. nak makan pat sini banyak2 kali! hehehe]

Tuesday, August 10, 2010

DUNIA WEHH!!!

haishhh.. dunia skang nih.. mcm2 bley jadi weh.. bende yg kite x sangke tuh lar akan jadi weh. ya Allah. bile ianye terjadi, saket die. masyaAllah!! Allah saje yg tawu weh.


1) org yg kite percaye tetibe betray kite kan. subhanallah. saket die. x terperi weh! bayangkan, kite da kenal die lame nih. da 10 tawon weh kenal. since form 1 nih. bermanja-manjaan bersame2. bergurau sakan same2. tetibe die ley tolong org yg die baru je kenal pat pesbuk nih ntok jatohkan kite. ya Allah. biar Allah je lar yg membalasnye.


2) die kate die sayangkan kite (bukan couple saje) tp die boley cite burok2 pasal kite pat org laen. die malukan kite pat org laen. boley ke gitu? even tengah gadoh pon, patot ke kite buat org yg kite sayang mcm tuh? pastu bile da berbaek, kutok plak org yg laen. WTF! contohnye, sepsang bestfren nih digelar 'A' ngan 'B', dorg kawan mmg da bertawon lamenye. tetibe dorg ade krisis skit r kan. then yg 'A' nih cite buruk2 psal 'B' pat 'C'. smpi 'C' menyampah dah ngn 'B'. then one day nih 'B' dtg pujok 'A' then dorg da berbaik balek. then 'A' nih cite burok2 pasal 'C' pat 'B' plak.ade ke patot molot sial 'A' nih idop dlm dunia nih?

3) perlu ke kite bersaing ngn org tuh walaupon kite tawu kite akan menang? kite bersaing ntok malukan org tuh. weh. berhenti lar buat mcm tuh. contohnye, si abu jongang nih kaye raye, si ali juling nih pape kedane. mereke nih mcm x berkwan r tp kenal each other, then mereke nih suke kan sorg pompuan yg same. tp ali nih kenal pompuan tuh da lame dr abu kenal pompuan tuh. then pompuan nih pon cam haram, suke jantan kaye je. patot ke si abu nih nak bersaing ngn ali even die tawu die yg akan menang? terang2 weh die tawu. tp oleh kerane hati abu jongang yg busuk nih, die sangaje nak nengok ali juling nih malu dengan sume org, so die wat r cam tuh kan. busuk btol hati!


[kejadian pat atas nih ade kene mengene ngn idop aku. hmm. ntah lar. saket perit nye mmg x terkate. tp yg contoh numba 3 tuh hanye contoh saje ye ntok bg pembace faham. kejadian dlm contoh tuh xde kene mengene ngn aku. hmm ntah lar. xtawu nak ckp ape da. saket sangat2 nih.]

Wednesday, August 4, 2010

crrreetttt crrooottt di pagi hari sambel berlinang air mate. c(:

mungkin die petir tp die seorg penyayang!

mungkin die tergedix2 bile nampak katak tp die seorg kakak yg hebat!

mungkin org nmpk die mcm gile kuasa tp die seorg yg mementingkan kebahagiaan kawan2!

mungkin org slalu mengutuk krane panampilannye tp die seorg yg mengambil berat!

mungkin die pendiam tp die seorg yg suke memerhati & memperbetolkan sikap burok rakan2!

mungkin die baran tp die seorg yg slalu menyebelahi rakan2!

mungkin die poyo tp die seorg yg pandai menggunting rambut rakan2!

mungkin die bnyk masalah keluarga tp die seorg yg tabah menghadapi semuanya!

mungkin die gedix bile nampak lelaki tp die seorg yg pemurah!

tidak perlulah aku mention name perwatakan pat atas nih. korg tawu sape diri korg. 2 stengah tawon aku dok ostel. damn it! banyak aku blaja! banyak aku selami. terima kasih atas segalanye. kawan2, tiade ape lagi yg boley pisahkan kite. mungkin aku ade terguris hati, terkasar bahase, terlanjur kate, aku mintak maaf dari ujong rambot hingga ujong kaki. aku tawu korg terase dengan aku sbb aku tak lepak & tak pandang korang satu ketike tuh. aku ade banyak masalah. aku tawu bukan aku saje yg korang perlu faham. dats y aku amek jalan ntok ignore ape yg ade pat sekeliling aku. jangan jadikan kesilapan lame ntok kite bermusuhan. tiade gunenye. aku juga manusia biase. hari ini aku demam. mungkin rindukan kalian atau mungkin terlalu pressure. um. aku x setabah kalian. aku x sekuat kalian. tp, sayang aku pat korang lebih dari sayang korang pat aku. percayelah. kenanglah aku bile aku tiade. siramlah pusaraku jika aku pergi ntok slamenye. ajal maut di tangan Tuhan. bersedialah dengan stiap dugaan yg mendatang. kerinduan yg terbuku di hati tidak sanggup lagi ntok ku tahan. hari ini kite bermasam muke, tp esok & hari2 seterusnye aku berjanji tidak akan melakukan perkare yg same. jangan persiakan peluang yg ade. capai dengan sepenoh hati. genggam dengan sepenoh jiwa. tiade lagi peluang ke-2 seperti ku. menyesal tak sudah. aku juga yg membuat silap nye. pepatah berkate "berkawan biar seribu, jangan sampai kawan dengan penipu". aku tawu pepatah itu tidak betol. tp itu dari hati aku. aku merasekan yg aku sudah jaoh berlari dari cerite sebenar. aku cume mahukan kalian tahu yg aku sayang kalian sepenoh hati & sepenoh jiwa. pandang ke belakang untok mengambil pengajaran, pandang kedepan untok menuju kejayaan. jangan selalu mendongak ke atas kerane Allah tidak suke akan org yg sombong & bongkak. ingatlah juge kepade insan yg berade dibawah. terime kasih atas segalenye skali lagi. <3

keperitan hati

hmm tak semua yg kite nak tuh kite dapat. tak semua yg kite hajati tuh tertunai. andai ini takdir-NYA, aku redha. aku harap aku kuat ntok hadapi semuanya dengan tenang even aku tawu aku tak sekuat & semampu wanita lain. Allah ciptakan manusia itu berbeza-beza watak & akal fikirannye. mungkin die panas baran tp die seorang penyayang. arghhh itu bukan mungkin tp itu mmg die. jodoh pertemuan di tangan Allah. andai ini suratannye, aku pasrah & aku terime kehendak Illahi. mungkin ade banyak hikmah disebalik setiap kejadian yg berlaku & menimpa diri ini. mungkin juge ini balasan dari setiap inci dosa yg aku lakukan. ye, aku menyayanginye. tp aku tawu, tidak semudah itu untok die menerime aku & tidak mungkin untok kami bersame kembali stelah 3 tahun mencurah kasih & sayang. semua ini terjadi atas kesalahan aku & atas kealpaan aku. aku mengaku. segalenye berpunca dari aku. teruskan menyalahi aku kerna aku tidak mampu lagi untok berbuat apa-apa. sayang, aku tidak mahu lagi berduka. aku sengsara. aku tak setabah yang kau sangke. aku tahu kau sakit, kau perit & kau pedih bila tahu kebenaran. aku wanita biasa yg tak pernah lepas dari melakukan kesilapan. maafkan aku. bukan peluang yg aku minta tetapi kasih sayang mu yg aku perlukan seumur hidop ku. jangan menghukum aku sebegini rupa kerane aku tidak sanggop lagi untok menghadapi segale nye berseorang. tiada tempat mengadu. tiada tempat meluah perasaan kerane aku tahu, kau sorang je yg faham ape yg tersimpan jauh di lubuk hati ini.

ya Allah, aku memohon keampunan & aku redhai untok menerima segala dugaan yang KAU turunkan kepade hambaMU yg serba kekurangan ini.
 
ibunda tercinta, anakanda mu memohon maaf. hajat ibunda tidak dapat anakanda tunaikan. anakanda tawu yg ibunda sangat menyayangi die & mempercayai die selame anakanda berjauhan dgn ibunda. die banyak membantu anakanda & meringankan beban ibunda. anakanda yg bersalah & anakanda yg menghancukan semua. ibunda, anakanda mu ini meminta supaya ibunda berhenti bertanyakan tetang die. kerane tiada jodoh lagi antare kami. anakanda memohon maaf skali lagi.