Sila Kenali SiAnakUncleShukri

My photo
Born on November 10, 1990 to be somebody. My blog is all about my life. Im not really good in English. By the way, people called me Qiela. Some called me adeQ. Im a family person!! Just make it clear, Im in love with people around me now especially my friends. I really dont like backstabber, stalker, sweet talker and people fighting. So, if u like that kind of activities, please stay away from me. Thank you.

Sunday, October 31, 2010

Hari Sabtu Dari Shah Alam ke Gombak ke Kuala Lumpur ke Shah Alam Semula

fuhhhhhh. juz arrived home. woahhhh. tido umah kak syasya pat shah alam dari ari khamis sampai mlm ni, then esok adelah ahad, shaye kene balek ke rumah maluri shaye. yippie. tp bosan sbb lepas ahad, isnin!! grrrr kene pegi claz! but thank God, midterm + assignment one was done successfully!!!! congrats, fifie! now, its time to concentrate on my assignment two + my final exam!!! woahhhhhhhh...

owh ok. crite sebenar di sini adelah, for the 1st time on my 20 years life, baru shaye jumpe indian guy bukak shisha weh! and and and, he's cute! hahaha. tapi die da ade gurlfren lar. die kate, "i like malay gurl!" hahaha. gurlfren die melayu weh. lawa jugak lar. but, kinda big size. hikkkk. shisha die pat area gombak. near cawangan umno setia jaya. btol2 bawah railway LRT. 'railwail' bak kate shaye. di kelilingi gerai nasi kukus ayam dara. wuuuu. shisha die xde r mahal sgt pon. RM10 - RM15 je.  owner die pon quite ok. baek + frenly bcoz die kak syasya punye kawan. hikkk. um. makanan pat situ pon ak jugak. different owner ok. yg kedai makan tuh owner die kelatan kot. rasenye lar. hiiiieeee. then, lepak wif all indian guys there. well, kak syasya kn. she's frenly person. so, die kawan dengan semua org. 1 Malaysia maaaaa. but, all those india guys was so freakin hot ok + their Malay language also so fuckin fluent okeh! so, quiet selesa lar lepak wif all those indian guys. lalalala. i also wanna b 1 Malaysia okeh! then, we lepak there about 3hours cam tuh lar. sambel2 tuh kami nengok Negeri Sembilan -vs- Kelantan. CONGRATS, KELATAN! alah tp tuh cume Negeri Sembilan bagi chance pat korg je weh. sbb xnak nanti korang bergadoh + baling2 botol + bakar2 stadium + ape2 je lagi bende buruk yg supporters kelantan buat. (jangan marah haa org kelantan. ini kenyataan bahawe supporters kelantan yg slalu nengok bola pat stadium tuh suke gadoh + make a cheapest controversy!) hahahhaa. bebalek pade cerite kite tadi. i ate tomyam daging wif nasi puteh only + barli suam. wuuu. MEMORIES!!! then balek tuh, shaye bungkus meehoon tomyam. hahahaha. tomyam again!!! nak mati ke weh? banyak makan. haishh. well, org hati x tenang. mcm tuh lar. makan x menentu, makan ikot suke hati je. haiyakkkk. skit hari nanati masok sepital lar nih. nengok kan je lar ekh. tunggu je. its hard 4 me to eat junk food, tapi skang. semua shaye kebas je. makan itu, makan ini sampai x ingat dunia. hmmm. then, after lepak pat situ, shaye, kak syasya & kak nadia pusing2 KL. hahahha. kami mmg gile kan? xde keje. then, kak syasya nak usha her secret admire pat castle kampong baru. but he's not there. so, we x jadi lepak castle. then we shoot balek shah alam. wuuuu.


BLOGGING OFF

Friday, October 29, 2010

KENAPE SUSAH SANGAT?

kenape susah sangat manusia nih nak terime teguran dari org laen ekh?
ape masalah mereka?
baik tayah jadi manuasia lar weh!!!

kenape susah sangat manusia nih nak terime kesalahan org laen ekh?
ape mereka tuh cukop sempurna ke?
mereka tak pernah buat salah?

kenape susah sangat manusia nih nak maafkan org laen ekh?
sedangkan Nabi maafkn umatnye weh!
mereka bukan lar Nabi pon.

kenape susah sangat manusia nih nak terime seseorg yg menyayangi mereka ekh?
bukan mudah nak suroh org yg kite cintai balas balek cinte kite tuh kan?
so, kenape nak terhegeh2 ngan org yg xpenah cinta kite?

kenape susah sangat manusia nih nak nampak kebaikan org laen keatas diri mereka ekh?
tawu tak, betape saket nye hati org yg buat baek tuh bile di layan mcm hanjeng?
bukan mintak di balas, cume setitis kasih sayang pon sudah mencukupi bukan?

kenape bende yg sebenarnye mudah tp kite nampak susah??
ya Allah, tolong lar bantu hamba Mu ini.
kuatkan semangat hamba Mu ini.

tabahkan lar hati hamba Mu ini ntok tempuh segale dugaan yg Kau berikan.
ya Allah, aku amat menyayanginye.
bukakan lar pintu hatinye ntok menerime diri ku.

ya Allah, buka kan lar pintu hati semua org di sekelilingku ntok ke arah kebaikan.
aku penat, aku bosan, tiada semangat lagi ntok diri ku.
pulihkan diri ku, ya Allah.

Sunday, October 17, 2010

Will My Ex Want Me Back - 7 Signs That Say 'No'! Here Is What You Need to Read Right Away

Most people think that breakups are the toughest things that can happen to you. The truth is that it gets tougher when you want to make up with your ex but you do not know whether or not he/ she would want you back. Your heart would be aching to know the answer - but there is no real way to know this for sure. That can be a real heartbreaker.

Here are 7 signs that would tell you that he/ she is over you and you should move on too. Pay attention.

1. Your ex never returns your calls or answers your messages - it is of course possible that he/ she is out when you call; it is also possible that he/ she misses some of the message you sent. But this can happen once, twice, or at best 3-4 times. If none of your messages or phone calls gets through the message to you should be clear - 'stop trying'.

2. Your ex returns all memorabilia to you and ask you his/ hers back - when you are fond of someone you would like to retain everything that reminds you of him/ her. When you are over the person - especially your ex - you would not like to see anything around that reminds you of him or her.

3. Your ex is indifferent to you - sadness, happiness, jealousy are all feelings that are associated with a person you love. Indifference on the other hand, means that you do not matter anymore; you ceased to be part of your ex' life.

4. Your ex is dating a certain person seriously - it is very much possible that your ex feels he/ she has found the right person for him/ her. If your ex is going steady with someone, it is time that you changed course, too.

5. Your ex is not comfortable around you - you offer friendship without strings, but your ex refuses the overture. This shows that he wants to cut all possible connections with you so he/ she can move on. Respect his/ her feelings and let your ex go.

6. Your ex returns your gifts unopened- no matter how friendly you are, your ex does not want to have anything to do with you. When he/ she is returning your gifts (even flowers) as they are, it is clear that your ex wants you to stop.

7. Your ex introduces you to his/ her new girlfriend/ boyfriend - this is not a ruse to make you jealous. This is a pointer to you to stop thinking about the possibility of any future romantic involvement. Stop and start looking elsewhere.

MY NEW BORN NEPHEW!!!

my new born nephew!
yeahhhhhh.
Harris Haikal Bin Hefni.
October 11, 2010.
lalalalala.
sangat2 comel.
hikkkkk
[Harris, sowi tawu. auntie qiela x sempat nak gi nengok harris pat sepital time tuh. auntie xde transport. nnt auntie gi umah mama harris k sayang. auntie bawak present! woahhhh. auntie lak yg excited nih!!!]
sayang harris!!
<3 <3 <3

Saturday, October 16, 2010

SI PENCURI YANG BODOWHHHHH!!!!!!!!

kepade rakan2 shaye yg bace blog nih, sile lar inbox pat facebook or email phone numba korg ok!
sebab phone shaye, gda & tiara telah di curi oleh pencuri yg masok umah kami.


Cerite die berbunyi begini:-
pade october 15, 2010, shaye tdo awal kerane sangat letih balek dari kerja.
kol 8pm da tdo da.
shaye tdo bilek depan sorg2 je.
time tuh ade mewra, tiara & gda pat umah.
then kol 4pagi shaye tersedar dari tido dan mendapati kedua-dua handphone shaye xde.
then shaye masok ke bilek tiara dan mendapati tiara & gda sedang tdo.
then shaye cari 1 umah phone shaye xde, shaye check pagar pintu masok pon bermagga dari dalam.
jadi shaye x puas ati, shaye pegi bilek tiara balek.
rupe2nye mereka blom tdo dan shaye menyuroh tiara missed call phone shaye.
then gda kate, phone mereka pon kene sapu jugak.
tiara cerite, time tuh die baru call bf die kol 3.30pagi.
then shaye sedar dari tdo kol 4pagi.
bermakne, org tuh buat kerja dalam mase setengah jam tuh.
gda juge nmpk kelibat lelaki berlengan sasa menetop pintu bilek.
tapi die x mampu keluarkan kate2.
jadi kami pon amek keputusan ntok pegi ke balai polis kampung pandan.
dekat je ngan umah kami.
polis tuh hantar beberapa anggota ntok periksa rumah kami.
tp xde ape2 pon kesan yg tinggal.
cume mangga tuh je lar.
si pencuri bodowh tuh tersalah parking.
langsir kami juge salah parking.
then kami pegi balai tuh balek, buat report pat situ.
semase buat report, kami pinjam telepon balai polis tuh ntok call mewra sbb die org terakhir balek.
mewra kate, die mangga pagar pintu masok tuh dari luar, bukan dari dlm sepertimane yg shaye nengok.
bermakne, mmg org yg masok umah kami tuh, org yg kami kenal.
then, kami bertanye dengan org yg bijak pandai.
sampai 2 org kami tanye.
mereka berdua cakap benda yg same.
(1) sorg lelaki (2) tanpe bantuan sesiape (3) org yg kami kenal (4) memakai baju berwarne hitam!
agak menyakitkan lar kalau memba2 yg buat k!
shaye agak sorg lelaki yg saket hati ngn shaye.
tp tiara & gda kate bukan.
sbb org tuh x tinggi mcm org yg shaye ckp tuh.
mereka syak org laen.
sbb mereka kate, lelaki tuh mmg ade ilmu skit.
hmmm
skang nih, ilmu ke x ilmu ke!
shaye x dulik da!
shaye nak phone N73 ngn phone yg si dia bagi shaye tuh!!
no matter wut!
i need 'em back lar bodowh!!!
haishhhhhh
rase ralat gile nih wehhh!
bende yg paleng shaye sayang!
shaye jage!
bende tuh kenangan!
banyak gambar kenangan dlm tuh!!!
mane shaye nak cari ganti gambar2 tuh sume weh!!!!!
sedey gile siakkkkkk!!!
kalau kami dapat tawu sape org nye, mmg kami pukol sampai mati weh!
sumpah!
shaye cume nak die datang, mengaku & mintak maaf kalau lar phone kami die da let go!
kalau phone kami ade lagi, tolong pulang balek ye!!!
haishhh
laptop ade 2 biji weh dlm umah tuh, nape lar die x amek!!
bodowh bodowh bodowh!!!

senarai yg hilang:
1. phone nokia N73 shaye (ibu bagi tawon 2006)
2. phone nokla E88 shaye (si dia bg tp x ingat bulan bape)
3. tabong syiling shaye (anggaran rm50)
4. phone sony erricson (gda punye)
5. phone noki biase (gda punye)
6. phone sony erricson W90i (tiara punye)
7. duet dlm purse gda (rm27)
8. duet dlm tabong zaza dlm almari (rm200)
SO, TOTAL SEMUA NYE RM3, 977!!!

hmmm
then shaye call lar ade sumone yg mmg penting & shaye rase die boley tolong shaye bile shaye susah mcm nih..
shaye nak mintak tolong die.
then, sampai hati die ckp mcm tuh.
tayah lar shaye bgtawu ape yg ie ckp.
tp tergamak die nengok shaye susah mcm nih.
xde ke perasaan risau dlm diri die.
kenape lar die mcm nih.
hmmmmmm

haishhhh
ya Allah, Kau bantu ler hamba mu ini.
tunjok kan lar kami siape gerangan org yg masok umah kami tuh.
bantu lar, ya Allah!!!


MOOD 1: RASE MACAM NAK HENTAK MUKE KAU, OKEH!!!!
MOOD 2: DAPAT TAWU ORANG NYE, KAMI CARI. KAMI DULIK APE! BAPE BESAR ABG KAU, SKIT PON AKU X GENTAR! AKU BUKAN POYO, TAPI NEGARA ADE UNDANG2! ADE FAHAM KAH! KAMI KENAL SAPE KAMU. KAMI DAH TANYE ORANG BIJAK PANDAI. SKIT HARI KAMU KENE PIJAK!
MOOD 3: JANGAN MAEN API NGAN ORANG YANG SUKE MAEN BAKAR.
MOOD 4: LAEN KALI JANGAN CURI BARANG SI PENCURI. HAHAHA
MOOD 5: JANGAN TIPU SI PENIPU! HAHAHA

Friday, October 15, 2010

BILE LAR HATI NAK TENANG?

semalam keluar ngn sarah & her boyfren (wan).

haishhh.

x tawu nak buat ape.

melepak je keje kami.

wan bagi shaye drive.

tp kejap je.

takot r nak drive.

sbb hati ngah x tenang gile2 nih.

sesi luahan perasaan bermula.

hmmm

kenape awk msg kite smlm?

kenape awk asyik carik gadoh ngn kite je?

awk tawu x yg kite windu awk?

awk tawu x yg kite sayang awk?

awk x tawu kan?

hmmm

awk msg kite smlm, kite xde kedit.

then kite reply gune numba housemate kite (si etot munggil2).

pastu awk anta msg mcm buat hati kite bunga2.

tetibe awk anta msg lagi, awk ckp awk tersalah send msg tuh.

awk kate awk nak send pat gf awk.

awk tawu x ape yg kite rase?

awk penah x fikir ape yg kite rase bile awk buat mcm tuh?

awk nak tawu x?

kite x penah percaye & xkan pernah percaye yg awk ade gf laen or gf baru.

sbb kite kenal awk org nye mcm mane.

tp kalau awk btol2 da ade pengganti kite, kite happy ntok awk.

kite doakn awk bahagia.

awk jage die leklok tawu.

jgn bg die jadi jahat mcm kite.

tp kenape hati kite tetap cakap 'TAK'!!!

TAK! AWAK XDE GF LAEN ATAU GF BARU!!!

hati kite kate, AWAK SAYANG KITE!!!

awk, sumpah kite rindu awk!

kite nak mcm dulu!

kite xnak kene gantong mcm nih.

sumpah kite sayang awk!!

kite tawu mmg kite salah.

tp jgn lar buat kite sampai mcm nih skali.

penat mate kite nih kuar kan air mate.

penat idong kite nih kuarkan hingus.

penat tekak kite nih jerit2.

hmmmm

kite nak awk tawu yg awk slalu dlm hati kite.

biar ape pon jadi, kite tetap tunggu awk.

sayang awk!

<3 <3 <3

Sunday, October 10, 2010

PERNIKAHAN LAGI 8 TAHUN!!!

Wuuuu

Sape nak kawen tahun 2018 ni?

Haiy00

Umur aku 20 skang ni.

S0, sape nak kawan ngan aku skang?

Cepat lar kawan!

Cepat lar!

Haha.

Kite kawan sampai tahun 2018.

Da cuk0p 8 tahun kn?

Pastu kite kawen r.

Hahahaha.

C0ngrats, angkasawan negara.

May Allah bless u n ur wife!

10.10.10!!!

Friday, October 8, 2010

ACTIVE FACEB00K KEMBALI!

Lantak lar k0rg nk jd stalker ke ape.

Aku da xlarat da nk melayan.

Janji aku xkacau id0p sape2.

Aku lepas tangan, makin rancak lar 0rg tu c0py status aku ngn sume khazana dlm FB aku tu pastu paste pat lelaki tu.

Haishhh.

Susah jd 0rg terkenal ni.

Ramai paparazi yg x bertauliah + mcm puntek menyeb0k hal aku.

Kec0h bt0l!

BERAKHIRLAH SUDAH SEMUA KISAH INI DAN JANGAN KAU TANGISI LAGI.

SEKALIPUN AKU TAK KAN PERNAH MENC0BA BERPALING PADAMU.

HAHAHA

JANGAN SAMPAI AKU REM0VE KAU, THEN 1 APE P0N KAU X DAPAT.

PASTU JANGAN SEB0K2 TANYE KAWAN2, 'EKH, NAPE KAK FIFIE REM0VE AKU EK? NAPE KAK FIFIE BL0CKED AKU EK?'

HAAAA

ID0P TU KENE BERINGAT SKIT!

JANGAN BUAT 0RG BENCI K?

Alhamdulillah.

Fuhhhh

Settle sgalenye.

D0a selamat telah selesai semalam.

Harap tiade lg ketakutan mcm slalu.

Hmm

Windu lar pat faceb00k shaye.

Tp tak0t lar ade stalker2 yg mcm puntek.

Menyeb0k hal 0rg je kejenye.

Nk rem0ve kang, kecik ati lak.

Tp bile die buat kite, xtawu lak ati kite cam ne.

Benci ngn 0rg2 cam ni.

Mcm mane nk id0p tp xde privacy ek?

Mcm aku ni selebriti plak.

Haiy0....

Tuesday, October 5, 2010

PEMBERITAHUAN DARI FIFIE SHUKRI!!

Rakan2 sekalian, t0l0ng jangan salah sangka ye.

Shaye tak rem0ve atau bl0ck kamu semua dari frenlist FACEB00K shaye.

Shaye telah DEACTIVATED acc0unt FACEB00K shaye.

Terlalu ramai pengintip murahan dan penipu ters0h0r.

TERGUGAT WEH!

Tidak punye privacy langs0ng.

Numba ph0ne shaye juge akan bertukar tidak lame lagi.

Dan numba ph0ne yang akan shaye tukar tu, hanye b0ley diketahui 0leh family shaye saje.

Pade sesiape yang ingin c0ntact shaye, sile datang terus ke rumah sewa shaye ataup0n c0ntact rakan serumah shaye.

Shaye perlukan ketengangan yang maximum!

Shaye tidak mahu diganggu.

Shaye harap kalian memahami.

Shaye tidak mahu disakiti atau menyakiti lagi.

Sedangkan bapa kandung b0ley 'makan' anaknye sendiri.

Ini kan pule sahabat yang tidak sampai satu abad dikenali.

Ampun dan maaf dipinta jika ade silap dan salah.

Puas hati bile dapat melepaskan segale gundah gulane dihati se0rang diri.

Bengkak mata, tidak terkate.

Terime kasih wahai sahabat ilusi ku.

Hikkkkk c(:

Acc0unt FACEB00K shaye akan shaye ACTIVEkan semule jika semua kembali tenang.

Terima kasih.

Monday, October 4, 2010

BANGUN PAGI-PAGI!!

W0ahhhh, puk0l 7.45am da bg0n da.

Bg0n awal sbb nk gi Klinik Kesihatan dan Pergigian, Kampung Pandan.

Nak cab0t gigi bungsu!

Rimas!

Sampai bengkak da gusi ni!

Nak mengunyah, nak telan p0n susah.

Haishhh

Tp ape yg jd bile da smpi?

0rg tu kate, klu pesakit luar, dtg hari Rabu atau Jumaat saje.

Hari laen nt0k 0rg yg ade app0intment je.

WTF!

Penat bg0n pagi2, sedangkan claz puk0l 3.30pm weh!

Kalau samb0ng td0 ni, c0mfirm telajak weh!

Ape b0ley buat?

Study saje ler...

Saturday, October 2, 2010

HIDUP BULAN 0KT0BER!

Hmm
Da start kerja weh!
Sangat besh dan relex.
Part-timer p0n ade table sindri.
Kerja 0ffice mmg functi0n.
Time kerja p0n 8.15am-5.30pm.
Sh0n0k!
Malam b0ley relex.
Tayah nak blek mlm2 bute.
Kerja p0n hari selasa, khamis n jumaat.
Hikk b0ley lar kurangkan skit beban parents shaye.
Hmm
Shaye harap dpt jmpe die.
Shaye harap dpt kembalikan blek syg yg die da buang.
Sayang tu stil ade weh.
Tipu r klu xde syg, da 3taw0n k0ngsi evrythin.
Hmm
Ibu, ayah, al0ng, amer n sufi, kak faqiela da windu ni nk blek jb.
Bulan 12 baru b0ley blek jb.
Xpe r.
Lg 3 bulan je.
Kejap je tu kn?
Shaye syg, windu n perlukan awak!
Balek lar pat shaye k syg?
Shaye sentiasa tunggu awk!