Sila Kenali SiAnakUncleShukri

My photo
Born on November 10, 1990 to be somebody. My blog is all about my life. Im not really good in English. By the way, people called me Qiela. Some called me adeQ. Im a family person!! Just make it clear, Im in love with people around me now especially my friends. I really dont like backstabber, stalker, sweet talker and people fighting. So, if u like that kind of activities, please stay away from me. Thank you.

Saturday, October 16, 2010

SI PENCURI YANG BODOWHHHHH!!!!!!!!

kepade rakan2 shaye yg bace blog nih, sile lar inbox pat facebook or email phone numba korg ok!
sebab phone shaye, gda & tiara telah di curi oleh pencuri yg masok umah kami.


Cerite die berbunyi begini:-
pade october 15, 2010, shaye tdo awal kerane sangat letih balek dari kerja.
kol 8pm da tdo da.
shaye tdo bilek depan sorg2 je.
time tuh ade mewra, tiara & gda pat umah.
then kol 4pagi shaye tersedar dari tido dan mendapati kedua-dua handphone shaye xde.
then shaye masok ke bilek tiara dan mendapati tiara & gda sedang tdo.
then shaye cari 1 umah phone shaye xde, shaye check pagar pintu masok pon bermagga dari dalam.
jadi shaye x puas ati, shaye pegi bilek tiara balek.
rupe2nye mereka blom tdo dan shaye menyuroh tiara missed call phone shaye.
then gda kate, phone mereka pon kene sapu jugak.
tiara cerite, time tuh die baru call bf die kol 3.30pagi.
then shaye sedar dari tdo kol 4pagi.
bermakne, org tuh buat kerja dalam mase setengah jam tuh.
gda juge nmpk kelibat lelaki berlengan sasa menetop pintu bilek.
tapi die x mampu keluarkan kate2.
jadi kami pon amek keputusan ntok pegi ke balai polis kampung pandan.
dekat je ngan umah kami.
polis tuh hantar beberapa anggota ntok periksa rumah kami.
tp xde ape2 pon kesan yg tinggal.
cume mangga tuh je lar.
si pencuri bodowh tuh tersalah parking.
langsir kami juge salah parking.
then kami pegi balai tuh balek, buat report pat situ.
semase buat report, kami pinjam telepon balai polis tuh ntok call mewra sbb die org terakhir balek.
mewra kate, die mangga pagar pintu masok tuh dari luar, bukan dari dlm sepertimane yg shaye nengok.
bermakne, mmg org yg masok umah kami tuh, org yg kami kenal.
then, kami bertanye dengan org yg bijak pandai.
sampai 2 org kami tanye.
mereka berdua cakap benda yg same.
(1) sorg lelaki (2) tanpe bantuan sesiape (3) org yg kami kenal (4) memakai baju berwarne hitam!
agak menyakitkan lar kalau memba2 yg buat k!
shaye agak sorg lelaki yg saket hati ngn shaye.
tp tiara & gda kate bukan.
sbb org tuh x tinggi mcm org yg shaye ckp tuh.
mereka syak org laen.
sbb mereka kate, lelaki tuh mmg ade ilmu skit.
hmmm
skang nih, ilmu ke x ilmu ke!
shaye x dulik da!
shaye nak phone N73 ngn phone yg si dia bagi shaye tuh!!
no matter wut!
i need 'em back lar bodowh!!!
haishhhhhh
rase ralat gile nih wehhh!
bende yg paleng shaye sayang!
shaye jage!
bende tuh kenangan!
banyak gambar kenangan dlm tuh!!!
mane shaye nak cari ganti gambar2 tuh sume weh!!!!!
sedey gile siakkkkkk!!!
kalau kami dapat tawu sape org nye, mmg kami pukol sampai mati weh!
sumpah!
shaye cume nak die datang, mengaku & mintak maaf kalau lar phone kami die da let go!
kalau phone kami ade lagi, tolong pulang balek ye!!!
haishhh
laptop ade 2 biji weh dlm umah tuh, nape lar die x amek!!
bodowh bodowh bodowh!!!

senarai yg hilang:
1. phone nokia N73 shaye (ibu bagi tawon 2006)
2. phone nokla E88 shaye (si dia bg tp x ingat bulan bape)
3. tabong syiling shaye (anggaran rm50)
4. phone sony erricson (gda punye)
5. phone noki biase (gda punye)
6. phone sony erricson W90i (tiara punye)
7. duet dlm purse gda (rm27)
8. duet dlm tabong zaza dlm almari (rm200)
SO, TOTAL SEMUA NYE RM3, 977!!!

hmmm
then shaye call lar ade sumone yg mmg penting & shaye rase die boley tolong shaye bile shaye susah mcm nih..
shaye nak mintak tolong die.
then, sampai hati die ckp mcm tuh.
tayah lar shaye bgtawu ape yg ie ckp.
tp tergamak die nengok shaye susah mcm nih.
xde ke perasaan risau dlm diri die.
kenape lar die mcm nih.
hmmmmmm

haishhhh
ya Allah, Kau bantu ler hamba mu ini.
tunjok kan lar kami siape gerangan org yg masok umah kami tuh.
bantu lar, ya Allah!!!


MOOD 1: RASE MACAM NAK HENTAK MUKE KAU, OKEH!!!!
MOOD 2: DAPAT TAWU ORANG NYE, KAMI CARI. KAMI DULIK APE! BAPE BESAR ABG KAU, SKIT PON AKU X GENTAR! AKU BUKAN POYO, TAPI NEGARA ADE UNDANG2! ADE FAHAM KAH! KAMI KENAL SAPE KAMU. KAMI DAH TANYE ORANG BIJAK PANDAI. SKIT HARI KAMU KENE PIJAK!
MOOD 3: JANGAN MAEN API NGAN ORANG YANG SUKE MAEN BAKAR.
MOOD 4: LAEN KALI JANGAN CURI BARANG SI PENCURI. HAHAHA
MOOD 5: JANGAN TIPU SI PENIPU! HAHAHA

No comments: