Sila Kenali SiAnakUncleShukri

My photo
Born on November 10, 1990 to be somebody. My blog is all about my life. Im not really good in English. By the way, people called me Qiela. Some called me adeQ. Im a family person!! Just make it clear, Im in love with people around me now especially my friends. I really dont like backstabber, stalker, sweet talker and people fighting. So, if u like that kind of activities, please stay away from me. Thank you.

Wednesday, January 26, 2011

Nite Life Are Back!

hahaha. thanx 2 victoria & melanie 4 givin me back my nite life!! klaka dowh korg!! macam puntek!! hahaha. sayang korg sangat2! now, i mish u guys oledi!!! haishhhh. i wish raygelah, fauzieyana & mazliza we there wif us juz now kan? haishhhhh. thanx alot guys. gud fren r 4eva! seyesly!!!

nahhh. they r my gud old school frens! seyesly, aku sayang dorg gile nak mampos!!! i mish my cheerleading squad, mannnn!!!! alahhhhaaaiiiiii!!! hishhh. balek kerja jorr, vicky pick up me & we go PanPacific. hahaha. lepak2 til da bar close. then we continue at ********. wif my uniform! ngehhhhhh. but it was freaking happening weh!!!

ekh ekh. taley nak update sangat larhh. penat sangat nih haaa. x larat da aku nih. esok kerja. pitchas nnt aku update sbb malas gile nak edit! so, aku tido dulu! bye

peace out yawwww.

Tuesday, January 25, 2011

Movie Marathon On Monday! [PART 2]

hehehehe. saje jorr nak menayang pitchas aku. ngeeeee :D mari larhh lihat ekh? hikkk. aku stil learning how 2 wear a proper hijab larhh. x reti sangat larhh wehhh.
i luv my ibu!!!
on our way to grandma's hauz. muke baru bangon tdo & without make up!
owh. redish beg! turquoise finger nails.
i luv nail polish! so wut? senak kan perot kau x?
how's my hijab? izit okeh? urghhh. can sumone help me??? S.O.S!!! :'(

ok. ni larhh cerite nye bile aku offday. um. babes wif hijab. S.O.S!!! teach me how 2 wear a proper hijab.  purlishhhhh. :'(

peace out yawww

Movie Marathon On Monday!

owh. yeah! hikk. sorg2 pon aku layan larhh noksss!! ingat aku taley idop ke kalau jalan sorg2? huh? huh? hahaha. pagi2 da bangon da sbb teman nenek + ibu aku gi sepital kempas. xlame pon. then balek singgah umah nenek aku pat taman kobena. makan2 jap. pastu aku lelap mate jap sementara ibu aku cuci kereta. then tengahari tuh aku ngn ibu gerak pegi amek adek aku si sufi gemok. balek umah, sufi makan, salen baju sekolah agame, pastu ibu aku hantar pergi city square.

owh. yeah! skali lagi. hahahah. memule merayap2 dulu. jumpe colleague aku dulu. lepak2 ngn dorg, makan2, layan kan kepale dorg yg x percaye nengok aku pakai tudong. hahaha. then, aku pon melayan larhh movie. ok.

1st movie, aku layan Paranormal Activity 2. owh emm gee!!! boring nak mampos! sumpah!!! so, kau orang sume jangan nengok!! macam HARAM J!!!

pastu 2nd movie aku nengok Faster. acting by The Rock tuh. haaa. tawu kan? uiiiissshhhh. terbooooeeeekkkkkk nokssss!!!! cannot go larhh kan!! maen bunoh2 suke ati dorg jorr. hahaha.

ok. 3rd & da last movie 4 today is Khurafat. ok larhh. juz nice. ramai org ckp seram cerite Khurafat nih. but, aku nengok. biase jorr. ntah larhh. aku cerite ngan colleague aku, dorg kate, "lu nih ati kering larhh noksss!!" ade yg kate, "lu nih xde perasaan ek?" hahaha. bukan xde perasaan atau hati kering ke ape, tapi mmg aku x seram pon. aku siap teliti lagi muke hanti2 die. haha. klaka btol. aku nengok sorg2 lagi. relex suaaaa. ntah. tapi mmg hati kering kot aku nih. hahaha.

ok, next week offday, aku wat movie marathon lagi! hahaha. ekh ekh. guys, shud i join my colleague 2 PD diz sunday?? hmmmm. a lil bit confuse! gaji kuar jumaat nih nokssss. ke mane kiteeeee??? hahahahah

peace out yawww

Sunday, January 23, 2011

Off Day on Weekday! urghhhh!!

macam PA NUN TA TA!!! urghhhh. sape nak teman aku nengok movie esok weh? tolong angkat tangan!! bosan siakkkk offday ari senin! da mcm ape da aku nih dok umah mati kutu!! urghhhh. next week punye schedule plak kerja sampai kol 4pagi!! bongok bongok!!!! bangla pon kerja office hour! aku nih?? urghhhhh. nak nanges wehhhh!! cam ne nak dating nih? haiyooooo. hahahaha.

ekh ekh. ari nih, badan aku gatal2! sampai merah2 badan! muke pon merah2!! apsal weh? smlm aku terpijak anak jin ke haaaa?? ke aku kene bomoh nih? aduhhhh. sok kene bangon pagi sbb nak teman ibu + nenek aku gi sepital. mereka ade check up. aku kan anak + cucu mithali! heheh. balek dari sepital, aku tros shoot gi nengok movie. xde org teman pon lantak larhh!! nengok sorg2 pon boley layan siaaaaa!!!

peace out yawwww

Malam Minggu.

hahaha. terime kaseh bebanyak kepade encheq aqun si pelesit alza & rakan2 kerane membawe aku mengenali dunia malam pat JB balek. hahahaha. klaka siaaaaa!!! lame da aku x kuar malam pat JB nih. malam minggu lak tuh. haaa. nih pon baru balek siaaa. ngantok mmg ngantok. tapi nak merayap punye pasal. hahahahaha. baru balek kerja, encheq aqun ajak gi makan. okeh. mmg cunzzzz. terime kasih skali lagi. owh lupe. ajak kn kau org sume ntok ke KL esok, aku x dapat follow larhh sey. kerja kerja. laen kali plan awal2 noksssss. sen pon xde nih. hehehehe

haaaa. nih nak berbual skit. haiyakkk. lame gile x berjalan pat JB sampai aku xtawu yg Danga Street Mall da tutop!! hahaha. baru nak layan dytona pat kedai game tuh. aduhhh. xpe xpe. nnt ley gi City Square. ngeee :D haaaa. ape kes mat rempit berleluasa pat JB nih? memekak siaaaa. bile kau org sume nak memaju kan diri? haiyakkk. lu langsi, lu mati!! hehe. nantikan kemunculan cerita KONGSI minggu depan. owh boprenggg ku si hero KONGSI. wuuuuuu. hoi. sumpah! lame gile x kuar malam minggu cam nih!! huishhh. terlepas jugak windu pat hati nih. ekh ekh. sayam pon da baru siaaaa.namapk cam selesa jorr nak makan + lepak2. tapi aku ngan dorg sume lepak Singgah Selalu jorr. shissha-ing. ingatkan nak lepak Assalam. tapi ape ntah dorg tuka plan pulak. xpe xpe. next week k? aku blanje! xde hal larhh chaaaa. onnnnnnn chaaaaaa!!!!

ok. mate pon da berat, bantal busuk aku pon da panggel2 nak manje2. so, aku gerak dulu. hahaha. gerak siaaaa. mcm ape da ckp cam tuh. esok kerja! bye

peace out yawww

Saturday, January 15, 2011

Salam Takziah Buat Keluarga Etot.

aduhhhh. jam 5.05am aku telah dikejotkan dengan berite kematian abah. numba yg x dikenali text aku mengatakan, "salam... akak, bapak etot da xde" aku pon reply, "sape nih? jangan nak maen2 larhh." skali die reply, gda rupenye. haishhh. berite kematian larhh paleng benci aku nak dengar. i bet, mmg sume org pon x suke dengar berite kematian kan? aku baru je bangon dari tdo ntok mandi & menunaikan kewajipan sbgai org Islam. tetibe dapat berite gempar. aduhhh. saket jiwa nih weh.

abah mmg seorang yg baek. seorang yg prihatin kpd kami sume. time aku dok umah sewa ngan etot. mewra, ara, zaza, gda, aien, effa, adek & gpah, abah slalu gak datang bawak nasi ayam ntok kami sbb abah bukak kedai nasi ayam etot pat Puchong. abah mmg prihatin ngan sume org, abah mmg sayang pat kitorg mcm die sayang etot ngan adek bradeknye even kitorg bukan anak die sindri. abah seorg yg suke berlawak ngan kami. abah rock! abah otak remaja! abah sempoi! abah evrything larhh!!!!

ok larhh. Salam Takziah buat family etot yg berade pat Puchong. sowi xsempat nak melawat sbb akak baru start kerja larhh etot. insya-Allah hujong bulan nih akak naek KL, sbb nak settle hal kolej. nnt akak singgah umah k sayang? etot kene kuat! etot kene tabah! etot ade kami semua! kami semua sayang etot! etot taley sedey2! yg pergi tuh biarkan mereka pergi dengan aman. yg maseh hidop nih teroskan kehidupan. buat banyak amal ibadat. jangan lupe asal usul, jangan lupe Allah.

Rest In Peace ntok Allahyarham Zainal Abidin. fifie sayang abah. thanx ntok semua yg abah da bagi pat fifie. sgale pertolongan abah, fifie hargai. semoga abah ditempatkan bersame orang2 yg beriman. semoga roh abah dicucuri rahmat. Al-Fatihah!!!

[p/s: kpd mereka yg mempunyai numba phone etot tuh, sile larhh text atau call die. tolong bagi semangat pat die. thanx.]

peace out yawww

Thursday, January 13, 2011

OST Filem Khurafat-Ya Robbi



ekh ekh. nih lagi sorg si macho shamsul nih. ntah bile ntah die nak declare aku as gf die nih? hahaha.

ok. kau orang sume da boley hayati da lagu nih. da mmg terboeeekkk larhh kan. x sabar nak nengok khurafat nih. ape cite lak nih? cam besh jorrrr. u noe wt? aku x berape suke sangat ngan sabrina ali tuh. sejak terjumpe die pat Castle, Kampong Baru tuh. eeeewwwuuuu. belagak nak mampos larhh dowh. ekh ekh. sowi sowi. ter-emo skit. ape2 pon, i luv u shamsul!! muah muahhh. gud luck 4 ur show start on January 13, 2011. yeahhh. hope khurafat x mengecewakan. muah muahhh

peace out yawwww

Tuesday, January 11, 2011

Caprice & Nik Irfan- Just The Way You Are REMIX Malay



ok Nik Irfan, bile boley jadi bf i? hahahhaa. huissshhhh. maaf larhh. aku nih mmg kuat berangan. haishhh. everybody do berangan too kot!! haiyakkk. jangan pura2 ya!! ok ok. berangan kali ni adelah, aku ngah bayangkan sumone dedicate diz song 2 me. die nyanyi depan aku ngn gitar or piano. nyanyi dalam both version. campor2. mesti sweet nak mampos siaaaa!!! ekh ekh. bile nak dapat cam tuh? haiyakkk. kalau ade seorang lelaki buat aku cam tuh pat aku, kompem aku tros gi umah die, jumpe parents die, then aku cakap, "uncle, auntie, im ready 2 marry ur son! yes, i do!" hahahahahahaha

peace out yawww

Bukti Bekerja! haha


bukti bahawe aku nih seorang yg bekerjaya ye skang. hikkkk. cube kau orang teka aku kerja pat mane? kalau kau orang teka dengan btol, aku akan sayang kau orang sangat2! heheheh cehhh. gune name 'AQILAH' pat name tag seyyyy. jangan marahhhh. hehehehe. sume staff pat situ panggil aku 'qiela'. comel je. hahah. perasan. kalau dtg pat company aku or org kenal sape2 yg kerja under company nih, sile larhh tanye begini, 'kenal x staff baru yg belagak & sombong.' kompem dorg x kenal sbb aku bukan larhh seorang yg sombong dlm company tuh. heheheh. cume tanye, 'ekh, kau orang kenal qiela x?' insya-Allah die orang kenal. hehehe

ok. skang nih nak cakap skit pasal staff pat company nih. haishhhhh. i realized dat most of da staff in my company dosnt noe how 2 speak in English. adoiii. shame on u larhh. we work in company from s'pore aite? haishhh. aku x ckp yg ENGLISH AKU IS SO PERFECT but at least i can speak! tawu x? even cam rojak buah atau rojak tahu skit aku nih bebual ongputeh kan. camne larhh kau orang nih di terime bekerja ekh? x faham larhh manager nih. so guys, plz larhh. betolkan English tuh dulu baru bley nak blagak ngan aku. mcm aku ckp larhh, 'even kau orang senior aku, x sume kerja yg kau orang buat ley puas kan hati orang atas kan? dan even aku nih junior pon, x semua bende aku x bley wat dengan bagos. faham x?' haishhhhh

peace out yawww

Monday, January 10, 2011

Final AJL 25 wehhhh!

alahai. x sempat lar nengok dari awal. sbb tadi gi opis ibu. 2 entri yg di update tadi tuh pat opis ibu r tuh. skang nih baru smpi umah. hehehe. sempat nengok dari ana rafali je.

Miss Ana Rafali nape x bawak gitar sey? haishhhh. wahhh Cik Abg Zahiril, bukan maen merah lagi. ok. awak cool okeh. cun cun jorrrr. suke nengok! meletop dowhhh!!

selamat malam wahai Encik Faizal Tahir. nape org laen yg interprame? haiyakkk. x meletop sgt r. haiyooo.

Miss Adira AF8... woahhh. tuwon dari bumbong! hahaha. ok lar tuh. not bad. gud job Bratha Edry KRU!!

owh. Bunkface!! i luv u forevorrrr!!!! mmg extravaganza lar brathas!!! muah muahhhhhhhh. tapi nape sam terlalu keding? haiyakkkk

ekh ekh. aku nak boprengg cam Black Mentor lar siaaaa!!! da lar sweet gile ngan mak die. baek gile die ngan mak die. anak mak dowh die! haishhhh. suare kau terboooeeekkkkk lar Black!! tolong nyanyikan lagu SofeaJane ntok aku weh. sape2 ley nyanyikan? lagi sweet kalau maen gitar. kompem aku tros kawen dowh ngn org tuh!! hahahah

ARGHHHHH!!! faizal tahir lagi!! HANYUTTTT!!! adoiiii. tayah r nyanyi lagu nih. nak nanges dowh! jangan dalam penjara sangat r! haiyooo. nih lagu feberet wan bf si sara! hehehe. ekh ekh. terboooeeekkk lar performance faizal tahir! sumpah gempak lar dowhhh!! adoii. KU TAK BISA HIDUP TANPA KAMU!!!!! [nih ntok kau lar seorangLELAKI!!!]

hoiiii Stacy AF6 lar dowhhhh!!! weh weh. windu gile my cheering squad lar siallll!!! windu nak dance2 ngan gadis2 squad aku dowh!!! adoi... stacy gempak mcm nak gilekan palewotak aku nih haaaa!!! muah muahhhh

ekh macam nak mati lar dowh aku nengok kau orang nih hujan!!! nak tercampak keluar anak tekak aku nih haaaa tejerit2kan nih noh yg comel nak mampos nih haaaa!!!!

CONGRATULATION!!!!

* Faizal Tahir -Persembahan Terbaik
* Hafiz - Vokal Terbaik
* Penyany[Hafiz] Komposer[Ajai] Lirik[Shieqh] Lagu[Noktah Cinta]- Tempat Ke-3
* Penyanyi[MUH&Black] Komposer Lirik[Tun Teja] Lagu[Drama King] - Tempat Ke-2
* Penyani Komposer Lirik[Ana Rafali] Lagu[Tolong Ingatkan Aku] - Juara

OK. WUTEVORRR IT IS, AKU X PUAS HATI LARHH SBB ANA RAFALI JUARA! ITS SO LYK WUTEVORRRRRR!!!!!!!!!!!!! ingatkan black ke faizal tahir ke yuna ke yg juara. bile ana rafali nyanyi yg last nih, mcm nak gedix2 plak. ape hal weh? slame nih xde pon nyanyi cam tuh. haishhhh. well, xpe lar. janji kalian bahagia. ape2 pon aku tetap support sume artis & lagu2 dari Malaysia termasok ana rafali. haaaa. ana rafali, jangan lupe ckp thanx pat abg zahiril & smpikan salam pat die. :)

peace out yaww

Sunday, January 9, 2011

Ini terboooeeekkk siaaaa!

ok. peminat2 lomo cam, sile click ini!! sumpah terboeeekkkk weh!!! tunggu lagi 2, 3 bulan!! haaaa. Diana F ngan waterproof fisheye lar aku kuar!! pastu D40 da x pandang lagi. kau oarang relex suaaaa! hahaha. [tayah blagak sgt r pompuan!]

HANJENG kadang-kadang jorrr!!

wutevorrrrr!!
kau nih hanjeng lar nyahhh!!
skali skale tayah jadi cam hanjeng, boley kan nok?
mcm PA NUN TA TA!!
faham x ape tuh?
kalau kau x blaja jawi, kau mmg x kan faham tuh ape!
slamat jalan nok.

peace out yaww

Saturday, January 8, 2011

Entri Ke-3 Untok Hari Ini......

jap jap. baru aku perasan. si peminjam duet aku tuh tetibe block aku dari pesbuk die. alahh. entri pasal peminjam duet pat blog aku nih. kalau lupe, sile picit yg ini. haiyakkkk. mati larhh nak aiiiii. ape hal weh! kau block aku atau kau deactivate pesbuk kau? malu ke? ramai sangat kau pinjam duet, sampai nak deactivate pesbuk kau? da r nak contact kau bukan maen susah lagi. hareeeeemmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!

peace out yaww

Permulaan Kerjaya Yang Bahagia. haha

January 7, 2010. aku start kerja. hahahha. bahagia sungguh. office hour baiiiii. balek kol 5ptg. korg ade? xde kan? hahaha. tapi cam biase r. bile kite nih junior, mesti r senior2 nak tunjok hebat even kite nih educated person. hmmm. kepade cik abg yg blagak ngan saye smlm,


"even saye nih ade diploma je, saye tetap berbangga & nak belagak ngan abg sbb abg ade SPM je! abg yg start blagak ngan saye! saye pon nak blagak jugak ngn abg r. ok abg? haaaa. in fact, i noe how 2 do my job better than u. so abg, juz back off. boss ngan manager pon boley ajar kalau saye x tawu. abg tayah tunjok hebat k?"


sowi guys, ter-emo skit. abg tuh lar. cam hebat sangat. um. xpenah aku pegi mane2 tmpt kerja, lelaki blagak ngn pompuan! diz my 1st time okeh. slalu pompuan yg blagak ngan pompuan. x matang r abg tuh. hishhh. well, i stil hav sum respect towards dat guy. stil called him 'abg' even dlm hati nih,"ewwuuuu.kau bau ketiak siaaaa!" hahaha jahat cam babi r aku nih. haha. kakak2 pat tmpt kerja aku yg ajar ckp "babi". hari nih hari kedua. owhhh. makin ramai staff aku kenal. mereka terboooeeeekkkkk!!!! hahaha. td tetibe abg tuh tanye aku. die tany cam nih,


"qiela, kau gi club x? jom r kite gi goyang ramai2. mabok2 ke."


aku ape lagi, jawab je larhh.


"abg nih cam hebat r. tayah nak club sangat r abg. abg nih idop zaman bile baru nak maen club nih?"


abg tuh ngn muke merahnye, berkate,


"aku da lame da maen club. smpi skang. seminggu 2,3 kali aku pegi goyang. ramai da aku kenal kat club tuh. stakat sume club kat zon tuh sume larhh aku kenal."


dlm hati aku ckp, "taleh jdi nih, kene betah jugak nih." aku pon mcm nak up kan diri aku nih larhh kan.


"abg slalu gi club mane? abg kenal dorg kan? tapi dorg x kenal abg. hahahaha. abg kenal botak?"


abg tuh jawab,


"botak mane plak nih?"


haishh abg nih.


"botak bonzer sane r. die kan mmg pegang area zon tuh."


abg tuh mcm terpinga2.


"xkenal r botak mane. sbb org yg botak ramai sgt. name abg x kenal."


aku pon ape lagi,


"haaaa. laen kali jgn nak beriye sangat bebual bang. kate da lame maen club. botak pon xkenal. kecoh r abg nih. da r. malas layan abg. saye buat kerja lagi bagos. org da cuci tangan, cuci kaki, die baru nak celop kaki. pastu cite nak pangpommmm je!"


aku pon angkat kaki, blah dari tmpt aku tadi. saje mem-busy-kan diri aku yg x busy pon sebenarnye tadi. haishhh. ekh ekh. nak wat entri lagi 1 nih. entri ntok ospital bahagia. hahaha.


peace out yawwww

Friday, January 7, 2011

Tempat Membeli-belah

wokay. its awesome!! sangat comel2 okeh barang2 die, murah & berpatutan! mane lagi? sape ade pesbuk, SilaClickYangIni! terime kasih atas jasa baek CikWanaComel kerane memberi info pat blog nye.

peace out yaww

Thursday, January 6, 2011

CeriteraDuwaRibuSeblasCikFifieShukri :D

woahh. ok. now wut, aku nak bgtawu u ols yg aku sgt hepy skang! kerja owh kerja, plz cum 2 mummy. hehehe. esok start kerja yawww. ekh ekh. tayah tanye lar aku kerja apa dan di mane. haaa. ape? nak mintak blanje? woahhh. xde hal larhh. stakat blanje makan, ape ade hal kan? kawan2 punye cite. haaa. bulan depan, boley korg hello2 aku bile korg nak suwo aku blanje makan. hehehe. tapi jangan mahal2 sgt sbb aku nak kompol duet nih, nak beli kereta! haaa. nak beli Lamborghini! ape hal? ingat aku x mampu? hahaha. harus larhh aku blagak kan? lalalala. MY BOSS IS MY SUGAR DADDY! hahahahah. mcm bodow je statement! ok ok. tadi berjalan2 puseng2 City Square, JB ngan kakak aku. sile larhh lihat pitchas pertame yg di taken pade 2011 nih. lai lai lai. lihat nih........ <3

AK Noodles! feberet place! <3

CURRY LAKSA KUEW TIAW! luv it 2 da dot! dapnye! nyammm!!

hikk. kesan edit dari aku.

terbalek chantek melekit! huh? ape tuh? haha

ekh. yogurt? nak kurus ke wahai cik fifie? haha. well, mungkin larhh kan sbb seluar Levi's aku da x muat da weh! alah. aku ade 1 je suar Levi's! hahaha.

ok. nih pitchas dari phone kakak aku. pitchas dari D40 lom upload sbb malas nak edit. mate da ngantok. nak mandi, nak berak, nak tdo. prepare ntok kerja esok! wuuuuuu <3

peace out yaww

Jinak-jinak Burung Merpati.

salam guys. hikk. entri kali nih xde r gempak mane. [entri kau xpenah gempak pon] entri nih saje nak bgtawu u ols, yg aku baru nak berjinak2 kembali ke arah meng-edit pitchas. heheh. edit2 pitchas nih lame da tinggalkan. 3tawon lepas da. start masok blaja, tros malas nak edit2 pitchas. so, sementara nak tunggu waktu tidur kuwh ini, aku nak persembahkan pat korang pitchas yg aku baru edit nih. sila larhh lihat. (//_-) nervous skit.


sewaktu membelek-belek pendrive IMATION 4GB aku yg sarat dengan pitchas dolu2 dan skrang2, aku terjumpa pitcha nih. hehehe. pitcha nih di taken pade August 22, 2009, waktunye x dinyatakan pule. sejarah pitcha nih adelah, sewaktu aku pat negeri bersejarah. MELAKA YAWWW. memory r weh. nih kereta adib or mat yeay. [x ingat] kawan SI DIA. banyak sangat memories sbenanye. lalalalala. [cover nak nanges] haha. bye


ntah mengape, tetibe hati nih memberontak nak edit pitcha nih. hahah. nih afta abg bean aku punye wedding. esok nye kami makan besar time breakfast. pat sini lar. ape ntah name tempat nye. kedai yg feymes sgt pat shah alam tuh time breakfast. hikk. itu kazen2 aku, anak sedare aku yg kecil comel berbaju pink & kakak aku. so, aku sayang mereka!


[p/s: header tuh pon baru saje di-edit. wuuuu. kalau suke atau x, jatohkan comment anda ye. terime kasih atas jase baek anda membace entri ini.]


peace out yaww

Wednesday, January 5, 2011

owh. betul kahh?

betul ke telepon bimbit tuh penting?
owh. bagi fifie mungkin tidak kot.
sbb skang kalau kuar, asyik tinggal phone je.
da jalan jaoh, baru terperasan phone x bawak.
well, my phone is SILENT MACHINE.
so, i dun really need dat.
bukan ade sape nak contact pon.


betul ke rokok tuh bawak penyakit?
owh. ianya betul!
so, kalian yg merokok tuh sila larhh berhenti.
membawa penyakit kpd org laen jua.
ianye juge buat kalian bergadoh dengan pasangan masing2.
so, cuci tangan, cuci molot, bersihkan paru-paru kalian.
hidup pon bahagia tanpa ROKOK!


betul ke ade couple itu bahagia?
owh. mungkin juge ye.
sbb 3 bulan lepas fifie sangat bahagia slame 3tahun.
tapi skang xpenting kot.
sbb si dia lari jauh meninggalkan fifie.
now, money come 1st yaww.
kumpol harta dulu, baru cari teman hidup.
woahhh PRINSIP HIDUP baru nampak nye.


betul ke kawan adalah segalanya?
owh. mmg btol!!
bile2 mase saje mereka boley pinjamkan bahu mereka.
bile kite sedey, bile kite memerlukan, mereka sentiasa ade.
tapi, jangan sesekali berkawan dengan PEMBELOT.
kerane mereka buat kite saket & merana!


betul ke berhibur itu untuk kesihatan?
owh. hahahaha. mungkin ya, mungkin tidak.
ya, berhibur seperti berkaraoke atau chill out dengan kawan2.
tapi tidak jika berhibur dengan pergi ke tempat2 yg memeningkan.
woahhh. cuci tangan dan cuci kaki anda semua!
pergi join KELAB TARIAN negeri masing2, baru hebat!


betul ke masa itu emas?
owh. mungkin ya!
tapi, bile ke kedai emas "kak, ade jual masa x pat sini?"
kakak tuh jawab, "palewotakau lar adik oi!"
kenape tak ada jual masa di kedai emas?
itu adalah peribahasa Melayu yg patot di BANGGAKAN!


peace out yaww

Memantapkan Persembahan

woahhh. title cam nak gempak je. hehehe. ini bukan memantapkan persembahan tarian atau lakonan sama sekali bukan nyanyian. hehehe. fifie nak memantapkan persembahan blog fifie. ok bukan? yeayyy. baru ramai pengikut. [perasan].

peace out yaww

Suka-suka hidup kau!

bila perempuan gigolo ini berkata-kata.
apa perlu buat untuk si lelaki pelacur di luar sana.
mereka tidak pernah kenal apa itu cinta sial.
mereka bodoh, mereka tuli.


bila perut si perempuan membunting.
adakah si lelaki pelacur ini ingin bertanggungjawab?
mereka layak digelar anjing jalanan.
sejauh mana mereka lari, kelak akan kembali kepada-Nya.


si lelaki pelacur sial.
apa yang kau mahukan dalam cinta sial yang kau bina?
apa yang kau perlukan dari perempuan gigolo yang kau goda?
mengapa kau hancurkan hati hitamnya bila dia sudah menyayangi cinta sial mu?


[hahaha. merepek2 je pagi buta nih! konon2 nak tiru blog zahiril tuh. da da. nak gi kerja. xtidur dari smlm. actually masok kerja time office hour. tapi, office tuh kan bapak aku punye! hahaha. chaittt. tipu tipu!]


peace out yaww

Tuesday, January 4, 2011

Korang ade? Takde kan?

hahaha. its 4.30am. mmg xkan tdo punye si fifie nih. sampai ade 1 hari tuh ayah fifie tanye time die nak gi keje, "AWAK AMEK ICE EKH?" nak terguling2 fifie pat depan tuh bile soalan tuh yg di tanye oleh ayah semase die bersiap nak gi kerja sbb die nengok anak die yg nombol duwa nih xtido dari malam. hahahahaha. BAPAK AKU PON TAWU ICE TUH APE WEH!! hahaha. x mungkin sesekali fifie yg sehat tubuh badan nih menyentuh bende2 mcm tuh. [owh. iyeke? haha]


ok. cerite sebenar entri nih di bikin kerane fifie nak cite pasal sepanjang malam hingga 4.30am nih fifie buat ape.

  • malam td layan adek bradek fifie bergurau2 sakan sampai ayah sound "hoi. da pukol berape nih?" hahaha. tetibe senyap sbb kene sound ngn ayah. pastu bising balek.
  • pastu layankan si sufi gemok tuh nak tido. suwo bacekan buku cerite lar ape lar. so, layankannnn.
  • hahaha. pastu layan London Ink pat channel TLC [707]. ye, fifie suke layan London Ink, Miami Ink, ngan mcm2 r pasal tatoo sbb suke nengok dorg punye art. bukan minat nak wat tatoo pon! jangan salah faham.
  • kol 1.30am layan cite Si Cantik & Si Buruk Rupa pat TV3, kol 2.30am sambong nengok Manjalara. [ni mmg rutin harian]
  • habes je cite Manjalara, tros tukar channel Ria [104] sbb nengok Kamelia Katrina. ari nih episode last. naseb baek sempat nengok. hahahah
  • Skang nih ngah melayan Kekasihku Is Setan pat channel Ria [104]. owh. sweet lar si Kamal Adli gigi jarang nih! bile fifie nak dapat bf cam die? haha. but, i really dun need a guy lyk him sbb fifie hanye memerlukan MR. GUD ENUFF. [fifie x kesah kalau jodoh fifie lambat sbb fie tawu Allah sediakan yg terbaek ntok fie. *tetibe lak*].
ok. ok. skang nih nak cerite plak pasal laen. sambel nengok Kekasihku Is Setan, perut mule berkeroncong. hahaha. dan pergi dapur, amek sambal belacan, amek roti. pastu sambal belacan, sapu pat roti dannnnn makan. urghhhh. nyummy!!! sambal belacan is my life! weh! its me! mmg gile sambal belacan dan fifie seorang pembikin sambal belacan terhebat. [masok lift, tekan sindri kejap] fifie boley ratah sambal belacan mcm tuh saje. seyes x tipu sbb fifie mmg gile suke pedas! pernah wat operation ependicts [xtawu btol x ejaan tuh] mase form 3 [2005], dan skang fifie boley makan pedas sebanyak mane yg fifie suke! kau boley? tabley kannn?? hahahahaha.

PEACE OUT YAWW
[mencuba untuk tidur awal]

Selamat Kembali Ke Sekolah

woahhh. its January 3, 2011!! slamat kembali ke sekolah wahai adik2 sekalian. belajar rajin2. jangan kecewakan parents. hikkk. sempena tahun 2011 nih, adek fifie yg kecik tuh. [sila click di sini], masok ke alam persekolahan Tahap 1 iaitu Darjah 1. hehehe. fifie yg excited gile bile die nak skolah. alamak. windu sudah ngan skolah shaye!!! haishhh. ok ok. berbalek pade cerite adek saye td. comel lar kau, gemok! serba-serbi nak Ben10! haishhh. naseb baek larhh kakak2 die nih rajen melayan. ibu shaye juge rajen melayan kerenah anak2 die nih. ayah cume bagi duit je. hehehehe. so, bile pegi skola die tadi time rehat, rupe nye die paleng besar!! hahaha. klaka lar sufi nih. esok kene gi skola die lagi. sebab fifie kene ajar die cara2 ntok membeli makanan pat canteen. comel kan? dulu fifie berdikari sindri tawu. manje btol! haishh. xpe lar. adek shaye!! seminggu nih fifie kene nengok die pat skola pagi. skola petang ataupon di panggel skola agama, ibu yg uruskan. so, next week baru start kerja. kerja mana? itu rahsiaaaaa. hahahahaha. alah. cleaner shopping complex jorrr. BLAJO TAK PANDAI KAN!! xpe. at least, fifie cari rezeki halal. TAKDE LAR MENIPU DUET ORANG! ekh ekh. tetibe lak masok dlm entry nih. hahaha. cehhh. xde lar cleaner kan. pat umah pon malas nak mengemas, nih nak kemas tmpt org. its so not me! haha. ade lar kerja tuh. nnt fifie da kerja, da btol2 ngam ngn kerja tuh, baru fifie bgtawu. ngeee :D

nih pitchas si gemok shaye time 1st dae nak gi skola. hikk. comel lar kau, gemok!!! die berade pat class 1 Wira. class yg 1st tawu!! sebab die dapat numba 5 daripade 40 student mase Pra-Sekolah tawon lepas. bijak kan adek shaye???

PEACE OUT YAWW

Monday, January 3, 2011

suke nengok BLOG mereka larhh!!

bile lar blog saye nak ramai follower mcm mereka. jeles jeles jeles. mcm mane saye nak wat entry yg besh2 mcm mereka nih ekh??

owh. beshfren saye!!! 
lu hebat larhh mok!! jeles nye saye nengok blog awak!! owez support awak larhh mok!!

owh. die sempoi!!
suke nengok video2 die. cool weh. dari video die juge saye belajar pakai hijab. thanx, sistah!!! haaa. teach me english, purlishhhhhh.

ini terbaekkk!!!
actually, saye follow die dari zaman2 myspace dulu. zaman MiRC dulu da follow da. sblom die kawen dulu. suke nengok gambar2 die. fuhhh. perfecto!!!

entries isu semasa!! 
hehehe. baru je follow cik epal nih. entry die banyak yg besh2 larhh! hehehe. ape yg saye x tawu, saye boley tawu bile nengok entry die. ekh ekh. die pon cam line2 molot laser cam saye ngn ciknina lar. hehehe

fashion itu gegurls!!
wuuu. die schoolmate saye. senior saye jugak! urghhhh. suke nengok style die okeh! woahhhh! die sempoi sangat. die pakai je ape yg die nak pakai. die x fikir pon ape org nak kate!!! ok, sophie mmg cool!!!


gadis controversy!!
CikEliaGurlfrenGoalie!!
biar lantak pi lar ape org nak ckp pasal gadis nih. nak buat fanpage benci die ke ape ke. biarkan mereka bahagia mengumpul dosa. yg penting gadis nih agak comel dan boyfren die sememangnye ensem! woahhh! boleykan fifie suke pat KFCM? hikkk.

owh. motif saye di sini adelah saye jeles nengok mereka punye blog. mereka ramai follower sbb mereka banyak entries yg sangat2 besh. saye harap saye akan jadi mcm mereka. hehehe. bile saye boley jd mcm mereka??? hikkk

PEACE OUT YAWW!! <3

Berhati-hati apabila BERKAWAN pada zaman sekarang!

entri kali nih fifie nak bg info tentang kawan2 yg tetibe nak betray kite. fifie ade sorg kawan nih. baru jugak kenal die. x sampai setengah tahun pon. tapi kenal ngan bf die da lame lar sbb dulu dok 1 hostel. then, tetibe je kami 'TER-rapat' pulak. slalu gak kuar same2, gi karok lar, gi jalan2, makan2. tapi ntok pengetahuan u ols, SEGALE NYE DIE BELANJE dan fifie TAK PERNAH KUARKAN 1SEN duet pon kalau hang out ngan die. so, rase cam besh r kan. yelar, kite x payah kuar duet lgsong kan. tapi ade r rase segan skit. so, bile terase die asyik blanje fifie je, so fifie cam da jarang kuar ngn die.

ok, back to da story. cerita die mcm nih. b4 balek JB ari tuh. pade DECEMBER 17, 2010. fifie, kakak fifie ngn ciknina ade pat umah sewa fifie pat maluri tuh. kelmarin nye kami keluar r ngan minah tuh yg bername sila click larhh, so kami snap2 pitcha then upload. then time tuh ade lar makhluk Allah nih mcm iri hati lar kami kuar ngn nih pompuan nih. tp bende tuh da settle da. skang nih nak cite pasal pompuan penipu nih. b4 fifie balek JB tuh, kitorg on9, then si pompuan nih ckp ngn fifie die nak pinjam RM100. fifie on je lar sbb die da banyak sgt blanje fifie kan. so, bile die susah, xkan lar fifie taleh tolong kan. then die I.M ciknina plak. die ckp nak pinjam RM50. tp time tuh ciknina ngah ngam2 je ongkos die. so gune duit fifie bagi pat pompuan tuh RM150. die kate, esok, DECEMBER 18, 2010 pagi2 tuh die akan bank in balek. so, ok lar. fifie x kesah lar kan sbb fiker kawan2 kan. tp smpi skang xde nye duet tuh.

then, mase new year tuh fifie plan nak gi desaru ngan kawan2, so fifie mintak lar duit tuh kan. yelar. pandai pinjam, pandai pulang lar kan. call punye call, off phone larhh, xnak angkat larhh, reject larhh, tapi bile text, die reply plak. si bf nye kate die masok ospital, so fifie masih bg muka lar. x kesah sgt kan. then kate nye masok sepital, tp boley on9, reply2 comment ngn ciknina. shian ciknina. xtawu cite sebenar. haishhh. fifie pon call pompuan tuh, ckp nak duet! die kate da bank in. fifie pon bersemangat waja lar nih nak gi celeb new year pat desaru ngn kawan2. skali gi call die balek nak kompemkan, die kate die masok sepital lagi. WTF!!! puntek dowh pompuan mcm nih!!!

rupe-rupenyeeeeeeeeeeeee.......... kalian lihat larhh sindri......... info permulaan fifie dapat dari ciknina. click pitcha ntok nengok yg gedabak punye!







ok. dari banyak sumber yg fifie dengar, si pompuan nih ngn bf die nih, kaki kencing org. kaki tipu, konon buat melabur, tapi buat berjoli!! memula belanja org sane sini, pastu ujong2, pinjam duet org beribu-ribu, x pon ajak org melabur tapi tmpt melabur tuh dlm poket die. bukan wujud pon agensi pelaburan ke ape ke. ntah ape2 ntah perangai mcm nih!! sampai skang duet fifie x dapat lagi. banyak program da fifie cancel. bodow punye pompuan. so kalian sume, berhati-hati larhh dengan pompuan nih dan juge sape2 je yg bersikap mcm pompuan nih!!!

muke ensem, muke lawa, tapi PENIPU BESAR. wehhhh kalian, berubah larhh. cukop lar. hentikan lakonan korg tuh. masok ospital larhh. ape larhh. satu hari, Allah btol2 tunjok kan yg kamu tuh saket terok, teros masok ospital da x kuar langsong, baru korg tawu!! fifie bukan mendoakan, tapi ini hukum karma. ape yg kite mintak, itu larhh yg kite dapat!!! SILE PULANGKAN WANG SAYE YE!!! saye bukan datang dari keluarga yg senang. so, saye skang sangat terdesak nak gune duet ye. harap maklom!!!

SILE COMMENT!! PEACE OUT YAWWW

Sunday, January 2, 2011

January 2011. wuuuuu

its not too late to wish u guys A VERY HAPPY NEW YEAR!!
hikkk.
i hope u guys havin a blast on diz 2011.
yeayyy
haaa. kawan2......
ape macam dengan new year korg sume??
pergi celeb x???
saye??? celeb???
owh. goshhh!!!
its so not me!!!
saye berade pat umah saje.
lepak2 same family, nengok firework pat balkoni umah saje.
hikkkk.
its so meaningful tawu kalau celeb ngan family.
comel je adik saye yg sufi tuh.
suke btol nengok bunga api melantun-lantun.
cume kakak saye je xde pat umah.
die gi mane ntah. cocok langin mungkin.
actually, kawan2 plan nak gi Desaru.
tapi malangnye, ade makhluk Allah pinjam saye RM150 sblom saye balek JB.
dan die telah berjanji mahu pulangkan kpd saye pd keesokkan harinye.
tapi, smpi skang saye x dapat khabar beritenye.
so, saye cancel plan ngn kawan2 saye.
cume mereka saje yg pergi.
sedey tawu. da lar lame x lepak ngan dorg.
hishhhh.
lalalalala.
fuhhhhh. tapi saye sangat bersyukur kehadrat Ilahi sbb sejak kebelakangan nih, macam berisi lar purse saye.
so, bile balek JB je mcm senang je nak kuar ngn kawan2 kan.
tapi hakikatnye, saye asyik kuar ngan family je.
malas nak kuar ngan kawan2 sbb kene kuar banyak duet.
tapi taleh gi Desaru dengan duet nih sbb nnt habis lar duet nih dan saye x dapat kuar pade hari2 yg laen.
hahahaha.
owh. okehhhhh.
saye harap, 
*2011 nih akan buat hidup saye lebih bermakne.
*2011 nih akan penuhkan lagi purse saye.
*2011 nih akan beri lebih kebahagiaan dari tahun2 sblomnye.
*2011 nih akan mengajar saye erti persahabatan dgn lebey dlm lagi.
*2011 nih akan beri saye lesen memandu & insya-Allah sebuah kereta walaupon murah.
*2011 nih akan bawa saye ke tempat yg saye ingin pergi tp x kesampaian.
*2011 nih akan dapat membantu kewangan keluarga saye bertambah kukuh.
*2011 nih akan beri saye cinta sejati walaupon saye masih tunggu MNBN.
*2011 nih akan buat perhubungan saye & kawan2 bertambah kukuh & bahagia.
*2011 nih akan buat diri saye lebey berfikiran matang & kehadapan.
insya-Allah. AMIN YA RABALALAMIN.

PEACE OUT YAWW.

On Da Last Dae Of 2010 [December 31, 2010]

hari jumaat, December 31, 2010, dan linda telah membuat 'last minute planning' sbb die msg saye pade pukol 10am kot dan waktu itu saye sedang nyenyak tidur. hahahaha. die kate, "adeq, jom kuar gi cs lepas solat jumaat sbb esok ellie da nak balek Pilah." saye pon reply, "ok jom. tp xnak nengok movie." so lepas solat jumaat tuh kami pon kuar, linda ngn bf die amek saye dan amek ellie sbb umah saye & ellie terletak di bangunan yg bersebelahan. hehehe. alamak. ayat tayah skema sngt r kan. hahaha. so, kami pon berjalan lar, borak2 sbb da lame gile x lepak same2. masing2 jaoh2 da. saye dulu pat KL, ellie pat UiTM Pilah, linda pat UiTM Larkin. linda je stay pat JB. haha. so skang, kami bekumpol. ngeeee. kitorg gi City Square, JB jorrr. si linda nak cari beg, si ellie nak cari slipar. tetibe kami berpecah. linda ngn bf die, sape ngn ellie. lepas ellie beli slipar pat F.O.S, kami berdua singgah pat Takoyaki. feberet guwe. hikkk. then call linda yg sedang berade pat Chicken Crispy, suwo dtg pat Takoyaki.

before goin out!!! hikkk. gedix dowh kau!!!

Takoyaki Octopus! feberet mcm nak mati!!

urghhh. coolblog make me soooo cool!!! honeydew ice-blended!! slalu beli milk tea, tp teringin nak ice-blended lak. hikkk

adeQ - ellie - linda
sayang mereka slalu!! we noe each other almost 10years. hepyness, sadness, sweet & bitter we blend it 2getha 2 make our relationship strong, luvly & wonderful!! <3 <3 <3

hishhh. menjojet je r keje kau nih fifie oi!!!


hikkk. lepas penat2 berjalan pat CS, ellie nih kate nye teringin nak makan Domino's pizza. susah nak cari pat pilah, katenye. ok. so, kami pon pegi lar Taman Pelangi. wuuu. besh besh besh!!!

Name: Thistle. No.: 35 From: elianto
urghhh. luv it!!

breadstick, extravaganza, meat mania & aloha chicken!

mcm org kebulur x? hahaha

cehhh.muke steady konon! padahal x menyabar nak makan!! haha. ediph & linda!

PEACE OUT YAWW